SÅDAN LÆGGER DU DIN CITYLAWN

Kan du lægge fliser kan du også ligge Citylawn. Følg denne vejledning når du skal installere din nye Citylawn plæne, så får du en flot, grøn og bekymringsfri plæne som du og familien kan nyde i fred og ro i mange år.

Installationsvejledning for Citylawn

De fleste udendørsmonteringer kræver en forberedelse af underlaget for din nye plæne, på samme måde som hvis du skulle anlægge fliser.

Du kan dog også montere Citylawn direkte på jorden, hvis denne er renset og planet med tromle eller pladevibrator.

Materialer:
 • Citylawn græstæppe
 • Fiberdug
 • Limbånd
 • Lim
 • Stålklamper
 • Stabilgrus
Værktøj:
 • Håndstamper, tromle eller pladeviberator
 • Tæppekniv, hammer og tandspartel
 • Græsrive og haverive
 • Trillebør og skovl
 • Målebånd og markeringstusch
 • Vandslange og stiv kost

Trin 1: rens underlaget

Rengør underlaget hvor din nye plæne skal ligge, ved at fjerne det uønskede græs inkl. rødder.

 

Trin 2: Læg nyt underlag

Pålæg et bærelag af stabilgrus på 20 cm og et afretterlag med afrettergrus på 5 cm. Det er vigtigt at der IKKE ligger større sten i overfladen, da disse ville kunne mærkes gennem tæppet. Husk at give afretningen et lille fald til overfladedræn.

Trin 3: Læg Fiberdug

For at få den bedste stabilitet og sikring med ukrudt, anbefaler vi at du lægge en Citylawn Fiberdug CFT200 under plænen, så sikre du den bedste stabilitet i mange år.

Trin 4: Skær din nye plæne til

Når dit underlag er klart, lægger du din Citylawn på plads og skærer kanterne til. Hvis du bruger mere end en rulle, skal du sikre dig at fibrene peger i samme retning, da det giver det flotteste resultat.

Trin 5: Samling af plænen

Har din nye plæne sammenføjninger, skal de to stykker plæne limes sammen som følger:

 1. Placer de to plænekanter helt lige mod hinanden.
 2. Fold de to plænekanter tilbage og læg Citylawn limbånd CLB300 mellem de to plæner i fuld længde.
 3. Påfør Citylawn montagelim på limbåndet, enten med vores 1 komponent PU montagelim CML1K til fugepistol (korte samlinger), eller vores 2 komponent montagelim CML2K (længere samlinger), som påføres i et jævn lag med tandspartel på det udrullede limbånd.
 4. Fold de to plænekanter tilbage mod hinanden igen på det limede limbånd – gør det stille og roligt, så du sikrer at plænekanterne ligger helt lige mod hinanden.
Rådgivning kommuner
Bemærkning:

Ved samling af Citylawn på hårde overflader fx terrasser, fliseunderlag og lignende, kan du bruge vores selvklæbende Citylawn limbånd CLB120.

Trin 6: Fastgørelse af plænen

Fastgør hele plænen til det afrettede underlag, ved at isætte de galvaniserede klamper rundt i yderkanten af plænen. For Barcelona 1 klamp pr. meter og for Berlin og Milano 1 klamp for hver 1,5 meter.

Drift og vedligehold Citylawn

Trin 7: Fej eller riv dit underlag

Til sidst skal du lige børste din nye plæne med en kost eller en græsrive, således at alle stråene står lige op. Endeligt bør du lige løbe den nye plæne over med en vandslange, så du får vasket eventuelt snavs af plænen. Du kan med fordel børste din Citylawn med jævne mellemrum, så vil du sikre en endnu smukkere og mere grøn plæne i mange år.

Hvordan vedligeholder du din Citylawn?